سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش، یاری می رساند، حکمت ره می نماید . [امام علی علیه السلام]

انتخابات ریاست جمهوری

Powerd by: Parsiblog ® team.
لاریجانی برای دومین بار تهدید به برکناری شد(دوشنبه 88 اردیبهشت 28 ساعت 3:8 عصر )

«تهدیدهایی که یک ماه پیش شروع شد و گویا دوستان اصولگرایش تصمیم به کوتاه آمدن ندارند و چه ابزاری بهتر از تهدید به برکناری برای تحت فشار قرار دادن علی لاریجانی.»

نمایندگان رایحه خوش خدمت مدافع احمدی نژاد در مجلس بار دیگر علی لاریجانی رئیس مجلس را به برکناری از ریاست مجلس تهدید کردند. همچنان لاریجانی در برابر صدور بیانیه حمایت از محمود احمدی نژاد مقاومت می کند و این مخالفت ها سبب شده وی برای چندمین بار از سوی حامیان محمود احمدی نژاد تهدید شود که خرداد امسال به او رای نمی دهند تا ریاست مجلس تغییر کند.

گر چه در چند هفته گذشته این تهدیدها مطرح بود اما دیروز علی اصغر زارعی عضو ارشد این شاخه از اصولگرایان در راهروهای مجلس به صراحت این تهدید را مطرح کرد. وی خبرنگاران پارلمانی را به دور خود فراخواند تا پیغامش را به دفتر رئیس مجلس مخابره کنند؛ «معتقدیم هیات رئیسه مجلس ضعیف است و باید در دور بعد تقویت شود.» وی سپس بلافاصله عنوان کرده برای گزینه ریاست بعدی مجلس «تصمیم نگرفته اند». تا به این ترتیب به لاریجانی هشدار دهد قرار نیست گزینه نهایی اصولگرایان تنها «او» باشد و این احتمال را بدهد که رقبای جدید از سوی حامیان احمدی نژاد مقابل او قد علم کنند.

لاریجانی پس از تعطیلات مجلس تصور می کرد موضوع نزاع میان اصولگرایان در مورد بیانیه فراکسیون پایان یافته است اما با این اوصاف باز «دردسر»های آقای رئیس ادامه دارد. البته رایحه خوشی ها عنوان می کنند گر چه از ماجرای بیانیه دلخور هستند اما دلیل اصرار برای تغییر لاریجانی، «عدم همکاری» مجلس با دولت است.

زارعی دیروز به خبرنگاران گفت این هیات رئیسه ضعیف نتوانسته انسجام بین مجلس و دولت را ایجاد کند و آن طور که باید، در تدوین قوانین اثرگذار نبوده است. و به خاطر همین «انتظارات برآورده نشده» می خواهیم ترکیب هیات رئیسه قوی تر شود.

به این ترتیب حالا باید علی لاریجانی تصمیم بگیرد با این صف 80 نفری مخالفانش چه کار کند؛ تهدیدهایی که یک ماه پیش شروع شد و گویا دوستان اصولگرایش تصمیم به کوتاه آمدن ندارند و چه ابزاری بهتر از تهدید به برکناری برای تحت فشار قرار دادن علی لاریجانی. این اتفاقات در حالی می افتد که روح الله حسینیان لیدر رایحه خوشی های مجلس تشکیلات ساختاری لازم را برای حمایت از احمدی نژاد به راه انداخته است و به این ترتیب ستاد بهارستان فعال شده و اقدام به یارگیری در میان اصولگرایان کرده است. چنانچه دعوتنامه یی خطاب به اصولگراها از سوی حسینیان فرستاده شد و از آنها خواستند با عضویت در این ستاد اقدامات تبلیغاتی - انتخاباتی خود در حوزه های انتخابیه را هماهنگ با این ستاد انجام دهند تا موازی کاری صورت نگیرد. البته آن سوی میدان تعداد اصولگرایانی که مخالف احمدی نژاد هستند، کم نیست.

اگر بخواهیم مدافعان احمدی نژاد در مجلس را همان فراکسیون رایحه خوش حساب کنیم، از جمع 210 نفره اصولگرایان مجلس تنها 80 نفر مدافع احمدی نژاد خواهند بود و 130 نفر اصولگرایانی هستند که به لیدری علی لاریجانی حاضر به مهر زدن بر پای نام احمدی نژاد نیستند. البته این اصولگرایان دلایلی دارند که به استناد آن معتقدند «سکوت» بهتر از «حمایت از گزینه نامناسب» است. استدلال مخالفان احمدی نژاد هزینه هایی است که تاکنون روی دست اصولگرایان مانده و مقصر آن رفتار پرخطر رئیس دولت نهم در رعایت موازین اصولگرایی بوده است. از طرفی جناح راست مجلس بسیار تحت فشار است که با منتفی شدن گزینه احمدی نژاد چه گزینه دیگری باید مورد حمایت قرار بگیرد. به همین دلیل برخی از اصولگرایان، گزینه موسوی را در دست بررسی دارند.

گزینه یی که به اعتقاد آنها گرچه اصولگرا نیست و جزء گزینه های اصلاح طلبان است اما در میان کاندیداهای کنونی، اگر کمکی به گفتمان اصولگرایی نکند حداقل به این گفتمان ضربه نمی زند. به همین دلیل هم علی مطهری می گوید در مورد موسوی در حال فکر کردن است و از طرفی غلامرضا مصباحی مقدم از اعضای ارشد جامعه روحانیت مبارز از بررسی این گزینه در فراکسیون اصولگرایان استقبال می کند ولی در طرف مقابل افرادی مانند اسماعیل کوثری هم تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا به هر نحو ممکن اصولگرایان را از این تصمیم پشیمان کنند.

اسماعیل کوثری هم دیروز با جملات مشابهی، لاریجانی را مقصر اصلی توهین هایی که در صحن مجلس به دولت نهم شده، می دانست.وی هیات رئیسه کنونی را متهم کرد که «برخورد سیاسی» کرده و حتی وی را به خاطر راه دادن اصلاح طلبان به همایش 30 سال قانونگذاری مورد انتقادات تند قرار داد. این نماینده رایحه خوش خدمتی عنوان کرده این هیات رئیسه رضایت نمایندگان را به همراه نداشته است. البته از نگاه حامیان احمدی نژاد اکثریت اصولگرا با لاریجانی نیست؛ ادعایی که هنوز ثابت نکرده اند.با این حال دیروز زارعی ادعا کرد «بدنه» مجلس با «جریان اصولگرایی» همراه است که خواستار حمایت از نامزدی احمدی نژاد است.البته سخنگوی فراکسیون خط امام(ره) مجلس گفت؛ «در انتخابات هیات رئیسه جدید مجلس این فراکسیون از ریاست علی لاریجانی حمایت می کند.»داریوش قنبری در گفت وگو با ایسنا با اشاره به انتخابات هیات رئیسه مجلس در خردادماه گفت؛ «در جلسه اخیر فراکسیون خط امام (ره) در ارتباط با ترکیب هیات رئیسه آتی مجلس مباحثی مطرح و در این خصوص قرار بر این شد که فراکسیون به شکل فعال تری وارد بحث انتخابات هیات رئیسه مجلس شود.»

نماینده ایلام در مجلس با بیان اینکه چند نفری در سطوح منشی و کارپرداز از سوی فراکسیون برای انتخابات هیات رئیسه، کاندیدا خواهند شد، افزود؛ «قرار است کمیته سه نفره یی به مسوولیت دبیرکل فراکسیون خط امام (ره) تشکیل شود تا این افراد با چهره های موثر اصولگرا و برخی اعضای هیات رئیسه کنونی مجلس در ارتباط با تغییر در ترکیب هیات رئیسه صحبت کنند.» در همین حال محمدرضا تابش در راس هیات سه نفره یی از سوی فراکسیون اقلیت مجلس مسوول مذاکره و رایزنی با فراکسیون اصولگرایان و دیگر فراکسیون های مجلس برای انتخابات هیات رئیسه است. دبیرکل فراکسیون خط امام(ره) با اشاره به دیداری که با رئیس مجلس داشته است، گفت؛ وی نیز به حضور نمایندگان اصلاح طلب در هیات رئیسه معتقد است اما باید ببینیم که سازوکار انتخاب اعضای هیات رئیسه چگونه پیش می رود.به گزارش ایلنا، وی با حضور در جمع خبرنگاران پارلمانی اظهار داشت؛ چنانچه در این مذاکرات به تفاهم برسیم، امکان حضور نمایندگانی از فراکسیون اقلیت در هیات رئیسه فراهم می شود.

منبع: اعتماد

» انتخابات
»» نظرات دیگران ( نظر)


لیست کل یادداشت های این وبلاگ
مرزبندی اصلاحطلبان در شروع تبلیغات
4 داوطلب تائید صلاحیت شدند
درد سر رنگ سبز (نمادحامیان موسوی) برای تلویزیون!
حسین شریعتمداری به سیم آخر زد!
توسل "فارس" به اسرائیل برای حمایت از احمدی‏نژاد
[عناوین آرشیوشده]