در صحیفه خواندهام حضرت امام (ره) 16 تیر ماه 1359 در جماران خطاب به کمال خرازی سرپرست وقت خبرگزاری جمهوری اسلامی و همکارانش بر ضرورت عدم گروهگرایی و انتشار صحیح اخبار با این جملات تاکید فرمودند: «میخواهیم کسی در راس این موسسه باشد که درست آنچه هست بگوید و بنویسد. خبرگزاری پارس باید مورد تصفیه قرار گیرد و از کسانی که هیچ گونه وابستگی به این گروه و آن گروه ندارند استفاده شود تا موسسه مزبور را در جهت اهداف انقلاب اسلامی بازسازی نماید...» ( صحیفه ـ جلد 13- ص 1)
حضرت روح الله بارها گفتند و در جمع گروههای مختلف اجتماعی، سیاسی و مسولان امور رسانهای متذکر شدند که «خبرگزاری باید خبرگزاری باشد که مطالب همان طور که هست گفته شود؛ نمیخواهند که طرفداری از یک طرف بکنند و به یک چیزی را کوچک بکند، یک چیزی را بزرگ بکند، این طور چیزها نباید باشد ....» (صحیفه نور - جلد 10 - ص 131 ). به عقیده امام خمینی(ره) تمام رسانهها مربی یک کشور هستند؛ باید آگاهی کشور و شهروندان را تربیت کنند.
به همین خاطر ایشان میفرماید که «روزنامه از ملت و برای ملت است. چنانچه بر خلاف مسیر ملت بخواهد یک روزنامهای یا چیز دیگری رفتار بکند، خود ملت با او مخالفت میکنند. لازم هم نیست که مخالفتش این باشد که بریزد و بزند و بشکند، نه، اینها این کار را نمیکنند، لکن روزنامه برای خواننده است و وقتی خواننده نباشد روزنامه نیست.»...
حالا حدود سه دهه از آن ایام و دیدارها گذشته و بر حجم انبوه رسانهها افزود شده است. خبرگزاری پارس یا ایرنا مدیران مختلف و متعددی را نصب و عزل کرده و رسانههای دولتی بسیاری هم از دل سازمانها و وزارتخانه متولد شدهاند. اما این سوال باقی است که در آستانه انتخابات که شرایط حساس و موقعیت ویژهای در جامعه رواج دارد چقدر به این دیدگاه و اندیشه مترقی حضرت امام که مورد تایید دانشمندان علوم ارتباطات اجتماعی هم قرار دارد توجه شده است؟ این مساله به خصوص برای رسانههای دولتی بیشتر مورد توجه قرار میگیرد که بودجه عمومی کشور یا بیت المال ارتزاق میکنند و باید حقوق ملت را اساس رفتارهای سازمانی خود قرار دهند. به نظر میرسد نمره مثبتی به رسانههای دولتی نمیتوان داد.
ستاد تخریب کجاست؟
«ضرب و شتم نماینده بسیج دانشجویی در جلسه انتخاباتی موسوی»! چند دقیقه بعد از آن که خبر را ذخیره میکنم، دیگر اثری از آن در تلکس خبری فارس نیست. ظاهرا این اخبار اشتباها منتشر شده است!
«هواداران میرحسین، سایت نجف زاده را هک کردند»! کلی بد و بیراه در خبر نوشتهاند اما همین خبرگزاری سازمان ملی جوانان (برنا) توضیح نداده که اگر هم عدهای به اسم «پویش صبح بیداران» سایت یک خبرنگار را هک میکنند چه ارتباطی به میرحسین موسوی دارد؟ این را خود نجف زاده هم اعلام کرده است. آیا یک هکر حرفهای و عاقل در فضای سیاسی اینگونه بیمحابا خود را رسوا میکند؟
به سراغ رجانیوز میروم، با اسمش به یاد دلیر مردی میافتم که باید بیشترین توجه را به فرمایشات امام میداشت. ولی افسوس! در خبری نقل کرده است که «روزنامه نگار دوم خردادی: مشاوران موسوی شور و تحرک ندارند»! این سایت، خبرش را آنقدر با ارزش بوده از یک باشگاه خبری نقل کرده و جالب آن که آن باشگاه هم خبر را از یک وبلاگ دیگر عاریه گرفته است. از این دست اخبار زنجیرهای که از یک وبلاگ کوچک در 3-4 سایت و خبرگزاری با یک هدف منتشر میشوند بسیار است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) ، انصار نیوز، سایت های موازی قلم پرس،کلمه نیوز ... وجه اشتراکشان این روزها پیگیری خط تخریب میرحسین موسوی در عرصه انتخابات است.
انتشار 200 گزارش علیه موسوی در رسانههای حامی دولت
میخواستم بگویم راه اصلاح الگوی مصرف در حوزه فرهنگی این است که بودجه بیتالمال، کاغذ گران، اینترنت، نیرو و هزینههای کلان را به پای منافع شخصی خود هدر ندهیم، دیدم که فایدهای ندارد! چون اساسا همان طور که امام (ره) فرمودهاند وقتی نیروهای حزبی در این رسانهها فعالیت دارند بنا بر اطلاعرسانی حزبی است و چاره کار صرفا تصفیه است؛ همان چیزی که قبلا هم درباره خبرگزاری پارس اتفاق افتاده بود.
میخواستم بنویسم چگونه یک خبرگزاری برای تخریب یک حزب یا سازمان انقلابی، مصاحبه و بیانیه جعلی میسازد و نام آن را منبع آگاهی میگذارد که عضو همان حزب است و به خاطر ایجاد تفرقه و اختلافافکنی دست به افشاگری میزند اما دیدم در این صورت باید لیست طویلی از تکذیبهای منتشر شده از انواع خبرهای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی این خبرگزاریها برای تنویر افکار عمومی منتشر کنم که حالا فرصتش نیست. باشد برای وقتی دیگر...
میخواستم بنویسم که فلان خبرنگار اخراجی یکی از این خبرگزاریها نوشته است که باندبازی و سلایق گروهی با اسم تخلف مالی عامل اخراج او شده که دیدم وقتی با نیروهای همکار و همفکر خود اینگونه رفتار میکنند وای به حال باقی اهل سیاست.
میخواستم بنویسم آیا میدانید آن نیرویی که دائما با عنوان عضو هیات علمی فلان جا مطرح میکنید تا برای دیگران نسخه بپیچد و به اصطلاح افشاگری کند، خودش در لیست سیاه یکی از همین پروندهها قرار دارد؟ دیدم این که چیزی نیست! از این دست لیست سیاهیها بسیار...
میخواستم بنویسم که معلوم است چرا بیجهت سنگ دیگران را به سینه میزنید که دیدم جوابش معلوم است. به همان جهت که به قول ضربالمثل معروف «در این احوال هیچ گربهای محض رضای دیگری موش نمیگیرد»! به عبارت دیگر وقتی برخی نیروهایتان را برای استخدام در برخی پستها از جمله دبیری شورای {...}، مدیرکلی روابط عمومیهای سازمان{...}، مشاور عالی{...} و امثالهم آماده و مبادله میکنید، قاعدتا معلوم است که تمایل ندارید به نقد دولت یا عملکرد دستگاهها بپردازید و کسی که فعلا نه سازمان و شرکتی دارد که پولساز باشد و نه وعده به آینده میدهد(موسوی) برایش کاری جز تخریب نمیکنید. حتی شده میروید 2-3 سایت مشابه و همنام یا به اصطلاح خودتان زنجیرهای برای اغفال و انحراف افکار عمومی مشابه نام سایتهای حامی موسوی میسازید که خبر جعلی علیه او منتشر کنید. برای نمونه به رغم شور و اشتیاق مردم و استقبال بینظیر شهروندان شریف خوزستانی و ایلامی در دیدار با میرحسین موسوی، مینویسید که" انتقاد دانشجویان از نحوه برگزاری مراسم سخنرانی موسوی در ایلام"! چرا چند هزار نفر دانشجوی دیگر را ندیدید؟ چرا نگفتید که موسوی حتی در برابر اهانتهای برخی به ظاهر دانشجویان هم صبر و بردباری نشان داد و آنها را به آرامش، منطق و راستگفتاری دعوت کرد و پاسخ لازم را داد؟ ". نوشتید: «آرای اصلاح طلبان پراکنده است»،«آغاز زودرس توزیع اقلام انتخاباتی میرحسین»، «کروبی و میرحسین ستاد انتخاباتی مشترک ندارند»،«حمایت از میرحسین موسوی را تکذیب می کنم»،«اختلافات در ستادهای مردمی موسوی باید جای خود را به گفت و گو دهد»، «بازی سهضلعی، نمایشی برای فریب»، «موسوی، مردی از آن سوی دیوار برلین!»، «وقتی میرحسین خودزنی میکند»، «حمایت سازمان نامشروع از موسوی»،«ارتباط کاندیدای مجاهدین با بیبیسی فارسی و...» اینها را شما نوشتید و تا توانستید در هر سایت و وبلاگی لینک دادید. ضمنا حداقل از طریق یک خبرگزاری 8 هزار(8000) گزارش و خبر ویژه (بولتنی) برای مخاطبان خاص یا ویژه خودتان مخابره کردید و برای نمونه در بسیاری از آنها ریشه همکاران رسانهای و سیاسی خود را در قالبهای مختلف با تیشه زدید تا در رقابت با آنها پیرو شوید! آیا این تیترها همان بیطرفی است که حضرت امام (ره) از خبرگزاریها انتظار داشت؟ ابدا.
خلاصه کلی حرف بود که بزنم اما دیدم بهتر است فقط در جملهای بلند براساس یک تحقیق کوچک بنویسم؛
«خبرگزاری فارس، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، باشگاه خبری سازمان ملی جوانان (برنا)، رجا نیوز، انصار نیوز و سایتهای موازی کلمهنیوز و قلمپرس، در یک ماه گذشته حداقل 200 یادداشت، مصاحبه و گزارش تخریبی همراه با جهتگیری خاص سیاسی (به نفع یک کاندیدای خاص) علیه مهندس موسوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نخست وزیر سرافراز دوران دفاع مقدس کشورمان منتشر کردهاند؛ یعنی تقریبا در هر روز کاری 8 گزارش منفی علیه این کاندیدای انتخابات.»
» انتخابات
»» نظرات دیگران ( نظر)
لیست کل یادداشت های این وبلاگ